Dom zdravlja Foča dobio savremeni inhalator

 

DNS poklonio Domu zdravlja Foča savremeni inhalator

Opštinska organizacija DNS-a uručila je danas Domu zdravlja u Foči profesionalni ukltrazvučni inhalator.

Direktor Doma zdavlja Miroslav Ristanović istakao je da je u pitanju savremeni aparat, kakav ova ustanova nije imala, a koji će dosta ubrzati ovu vrstu terapije.

On je naveo da je sa postojećim aparatima inhaliranje trajalo i po desetak minuta, dok će sa novim aparatom trajati svega minut.

„To je velika donacija za porodičnu medicinu i službu hitne pomoći, a glavna karakteristika ovog aparata je velika brzina čestica. Pošto je Foča opština sa dosta astmatičara, pogotovo djece, ali i odraslih sa hroničnom opstruktivnom bolešću pluća, ovaj aparat će poboljšati terapeutske efekte“, rekao je Ristanović, zahvalivši se DNS-u na poklonu.

 

 

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Foča Spomenko Stojanović istakao je da je Dom zdravlja jedna od najvažnijih fočanskih ustanova.

„Na sjednici Opštinskog odbora odlučili smo da u okviru ličnih mogućnosti prikupimo sredstva za nabavku aparata za Dom zdravlja. U dogovoru sa direktorom Ristanovićem, kojeg izuzetno cijenimo, izabrali smo da to bude profesionalni inhalator“, rekao je Stojanović.

Potreba za inhalatorom u Domu zdravlja posebno je izražena u vrijeme respiratornih virusnih infekcija, kada je dosta djece prehlađeno. Nabavkom savremenog aparata, inhalacijska terapija biće kvalitetnija i trajaće dosta kraće, čime će se izbjeći čekanja po hodnicima.

01. jun 2018. Izvor: Radio Foča